Alpint

Telemarks største Alpinsenter

Sentralt for hele det sydlige Norge ligger Telemarks største alpinsenter lett tilgjengelig på Gautefallheia, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. For alle som bor rundt Oslofjorden og langs kysten helt ned til Mandalsområdet – og nesten bort til Jæren, er Gautefall deres nærmeste skikkelige vintersportdestinasjon.

Gautefall Alpinsenter – info

Gautefall alpinsenter har en total heiskapasitet på over 4000 personer i timen, fordelt på 1 6 seters express stolheis, 1 skitrekk og 1 skiband. Der er 10 nedfarter, effektivt snøkanonanlegg, eget skileikområde, barnebakke med gratis trekk for barn under 7 år og skiskole med instruksjon i alle former for skigåing og skikjøring.

Se løypekart

 

Handsfree Snowpass sikrer effektiv passering av alle kontrollpunkter.
Kan brukes ved de fleste anlegg i Norge og Europa.

 

Variert og flott Vinterterreng

Langrennesløypene kjøres opp med en stor løypemaskin, som både lager ski- og skøytespor. På det meste er 55 km løyper kjørt opp, fordelt på 2, 3, 5, 7 og 15 km, i variert og flott vinterterreng. De flate og lettgåtte løypene ligger på Langmyr vest for hotellet. For de mer vante skigåere anbefales 15-kilometeren på nordsiden av riksveien, som går forbi Himmelriket, via Fisketjønn, Rosstjønn og Langmyr, og tilbake til hotellet/alpinsenteret.

Går du denne ”mot klokka” får du en bratt oppoverbakke i begynnelsen, og noen deilige utforkjøringer på slutten av turen.

Det er også en aldeles nydelig og behagelig rundløype på 7 km med utgangspunkt på toppen av alpinanlegget. Vi anbefaler å ta stolheisen opp og begynne der – det gir fine utforbakker på vei tilbake.

På to meier i svingen!

Ønsker du en  opplevelse med annen redskap enn ski og brett, skal du leie deg en kjelke og gi deg i kast med vår 300 meter lange akebakke…

Opplev Gautefall

Alpint

Like gøy nedover som oppover

Langrenn

Løyper for hele familien

Fjellturer

Sjekk ut løypene 

Fisking

Prøv fiskelykken

Lille ekstra

Unn deg en avslappende helg i godt utstyrte hytter

 

Påfyll

Opplev naturen fra sykkelsete